ROOM8 har sine rødder i Handelskompagniet

Det hele startede for 30 år siden i 1988, hvor en handelsinteresseret mand, ved navn Henrik Steen, grundlagte Handelskompagniet. Henrik fik nærmest handel ind med modermælken. Hans far arbejdede i Afrika, hvor han med tiden begyndte at importere varer fra Afrika og Kenya. Og det skulle vise sig at blive Henriks fremtid at tage til fjerne kyster for at importere møbler og brugskunst.

Henriks passion er, og har altid været, det unikke. Så Henrik er ikke bange for at købe noget, der ikke lige er på farvepaletten, for han vil hellere købe unikke varer end masseproducerede.    

Henrik startede med at importere fra Indonesien, og det var noget helt særligt, for der var ikke mange, der importerede varer fra Østen. Sidenhen fik han øjnene op for Indien, og den dag i dag er det her, Henrik tager på eventyr for at købe unikke møbler og brugskunst.

Handelskompagniet solgte i sin spæde start kun en gros, men det ændrede sig i 90’erne, hvor Henrik Steen i 1993 købte et lager til de mange unikke varer. Lageret var et gammelt slagteri med sjæl og stemning, og det viste sig at have potentiale for at være mere end bare lager. I 1996 åbnede Henrik showroom og butik i nogle smukke bygninger i forbindelse med lageret. Butikken kom til at hedde Zoom og blev et nyt kapitel i Handelskompagniets historie.

I takt med Handelskompagniets udvikling har det altid været vigtigt for Henrik at bevare den unikke stil. Som Henrik beskriver det, har de skæve og spøjse kollektioner altid været Handelskompagniets største styrke. Det har aldrig været et mål at ramme en bred målgruppe, for det er de unikke produkter, der driver Henrik. Sådan har det været de sidste 30 år, og sådan vil det være de næste 30 år sammen med ROOM8.

I 2018 kom ROOM8 ind i billedet. Henrik og Handelskompagniet havde prøvet det meste, og der skulle nye boller på suppen, og i den forbindelse slog Handelskompagniet og ROOM8 pjalterne sammen for at skabe synergi. ROOM8 havde et stærkt koncept på gardiner, og Handelskompagniet et stærkt koncept på møbler og brugskunst. Og sammen kunne de skabe et endnu stærkere koncept. Zoom skiftede navn til ROOM8 og kunne tilføje gardiner på menuen.

Henrik gør stadig dét, han er bedst til – nemlig importere unikke møbler og brugskunst. Når han køber varer, så køber han til ROOM8’s kunder. Han ved, hvilke slags kunder, ROOM8 har, og det er dem, han har i tankerne, når han er på indkøb efter unikke varer. Når Henrik siger unikke varer, så er det ikke bare en floskel. Varerne er faktisk så unikke, at hver enkelt vare er håndlavet. Så der vil altid være detaljeforskelle på varerne. Det er charmen, når man køber møbler og brugskunst hos ROOM8. Og når varerne er solgt, bestilles de ikke hjem igen. Der bliver måske lavet tre unikke skabsvarianter, og når de er solgt, fås de ikke mere. Så kunderne hos ROOM8 er sikret unikke møbler og brugskunst til deres hjem. Og ROOM8 har hele tiden nyheder i butikken. To gange om året tager Henrik til Indien og køber unikke møbler og brugskunst, som lander i ROOM8-butikkerne mindst én gang om måneden. Så der er altid inspiration at finde hos ROOM8.

Det var historien, sådan helt kort, om hvordan ROOM8 har sine rødder i Handelskompagniet, og hvordan Henrik Steen og Handelskompagniets eksistensgrundlag er det skæve, spøjse og unikke. 

Masser af varme hilsner

ROOM8
& Henrik Steen

Henrik Steen - ROOM8 og Handelskompagniet